Uitnodiging CC-Ommen

Uitnodiging kijk- en luisteravond Beerze, Beerzerveld en Beerzerhaar.

Het Cultuurhistorisch Centrum Ommen organiseert drie avonden voor alle bewoners van de buurtschappen Beerze, Beerzerveld en Beerzerhaar.
De werkgroepen hebben uit hun collecties materiaal verzameld om over de historie van beide buurtschappen te vertellen en te laten zien.
Een aantal boerderijen / woonboerderijen worden er uitgelicht; sommige bewoners beschikken nog over allerlei bezienswaardige voorwerpen die ze te leen geven voor deze avonden.
De bijeenkomst is bedoeld voor alle inwoners, ook voor hen die vroeger woonden in of afkomstig zijn uit Beerze, Beerzerveld en Beerzerhaar – misschien uw kinderen of kennissen – aan wie u deze uitnodiging kunt doorgeven.
We beginnen met koffie of thee met daarna een presentatie op de beamer van een hele serie foto’s over vroeger en nu, met ondertiteling.
Daarna volgt een film over de dichteres, Lammie De Wilde – Knol, die vertelt over haar “vassies” en haar leven op “Oldambt” in Beerzerveld.
Verder kunt u een tentoonstelling bekijken met mooie panelen met veel informatie in woord en beeld die naast herkenning ook een mooie gelegenheid geven voor ontmoetingen met elkaar en te praten over herinneringen en verhalen uit vroeger tijden, waar wij als historische vereniging ook graag kennis van nemen.
Misschien bent u geïnteresseerd in uw stamboom? Nou, dan kunt u die opvragen en laten afdrukken, dit wel voor zover de voorouders in de gemeente Ommen woonden.

De kijk- en luisteravonden over Beerze, Beerzerveld en Beerzerhaar zijn op
Dinsdag 12, Woensdag 13 en Donderdag 14 februari 2019 om 20.00 uur in het Streekmuseum aan Den Oordt 7 te Ommen.
Inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur.

U kunt zich uiterlijk tot en met dinsdag 5 februari 2019 opgeven bij  Aldien Pasman tel. 0529 – 45 34 46 of e-mail egbert.pasman@hetnet.nl

Heel graag tot ziens.

Cultuurhistorisch Centrum Ommen

Facebook Twitter