Treinnamen Vechtdallijnen Bekend

13 belangrijke personen uit het Vechtdalgebied zijn met ingang van 9 december dit jaar dagelijks ‘zichtbaar’ op het spoor. Maandagavond, 26 november, maakte de jury, bestaande uit gedeputeerde Gerrit Jan Kok van de provincie Overijssel, gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe, Jelle Boonstra van dagblad de Stentor, Alex Oude Wesselink van RTV Oost, dj Edwin Evers van 538 en Anne Hettinga, algemeen directeur van Arriva Nederland, bekend welke namen zijn gekozen uit de ruim 600 inzendingen. Jannes onthulde in het bijzijn van de prijswinnaars in hotel Paping te Ommen de eerste, zijn ‘eigen trein’. Vervolgens werden de 12 overige namen bekendgemaakt door de jury.

Prijswinnaars onthulden samen met de vernoemden of diens vertegenwoordigers de naam van ‘hun belangrijkste persoon’. Voorzitter van de jury, Anne Hettinga, algemeen directeur Arriva Nederland: “Ik ben trots op het aantal inzendingen en wil alle winnaars prijzen om de kwaliteit van de motivaties. Ik wil ook iedereen die toestemming heeft gegeven voor het vernoemen van een naam hartelijk bedanken. De komende vijftien jaar rijden deze treinen in de regio rond met de namen.”

De 13 namen zijn:
1. Jannes
2. Jeroen Krabbé
3. Daniël Lohues
4. Harry Muskee
5. Herman Brood
6. Jaap en Aleid Rensen
7. Ilse DeLange
8. Krishnamurti
9. Mien Ruys
10. Relus ter Beek – Henk
11. Roelof Zegering Hadders
12. Thorbecke
13. Willem Jan Baron van Dedem

In september schreef Arriva een namenwedstrijd uit. Iedereen kon een naam insturen van een persoon die zich gedurende lang tijd verdienstelijk heeft gemaakt in de het Vechtdalgebied. Ook personen die er zijn geboren en elders bekendheid hebben, kwamen voor vernoeming op de treinen in aanmerking. Er kwamen ruim 600 inzendingen binnen.Wij bedanken iedere, en via deze weg voor zijn of haar bijdrage.

LIJN EMMEN – ZWOLLE START 9 DECEMBER 2012, LIJN MARIËNBERG – ALMELO VOLGT DECEMBER 2013
Met ingang van 9 december 2012 is Arriva de nieuwe vervoerder op de Vechtdallijnen. Arriva gaat deze lijnen rijden in opdracht van de provincies Overijssel en Drenthe en Regio Twente. Naast de treinlijn Emmen – Zwolle, maakt ook de lijn Almelo – Mariënberg deel uit van de Vechtdallijnen. Arriva gaat hier in december 2013 van start.

 

Facebook Twitter