Stichting SJAM Steunt Hut Mariaborch

De entree van Mariënberg is sinds enkele maanden verfraaid met de Hut Mariaborch  en de wijdingsteen die ooit in 1514 werd gemetseld in de kapel. De bouw van de informatiehut ging wat over het budget heen en daarom zocht de werkgroep naar geldschieters om het gat in de begroting te dichten.

Werkgroepleden Mariaborch ontvangen cheque van 500 euro
In Stichting SJAM (Stichting Jeugdactiviteiten Mariënberg) vond men een gulle sponsor die graag een bedrag van 500 euro beschikbaar wilde stellen voor het project die de geschiedenis van Mariënberg weer in het heden nestelt.
Afgelopen week was de officiële overhandiging. Na een lekkere kop koffie bij Den Mariënberger verhuisde het hele gezelschap naar de kruising bij de Hardenbergerweg/Nieuweweg. Penningmeester Robert Bouwhuis en bestuurslid Eric Binnenmars boden symbolisch de cheque aan de heren  Bertus Hofsink en Freek van de Berg van de werkgroep.

Hut Mariaborch groot succes 
In de korte periode dat Hut Mariaborch terug op de oude grond staat is haar bestaansrecht al bewezen. Vele toeristen maar ook (oud)- Mariënbergers hebben al een bezoekje gebracht aan de rijke geschiedenis van het dorpje onder de rook van Hardenberg. Tevens zijn er plannen om in 2014 feestelijk stil te staan bij het feit dat 500 jaar geleden de wijdingsteen werd geplaatst in de kapel van broeder Johan Clemme.

Facebook Twitter