Provincie Stelt Schetsontwerp Brug Hoogenweg Vast

Familie van de bruggen in Beerzerveld en de Kloosterdijk 
De keuze voor dit schetsontwerp heeft ook consequenties voor het ontwerp van de andere vier bruggen die vervangen worden (Beerzerveld, Bergentheim, Emtenbroekerdijk en Kloosterdijk). De bedoeling is om een ‘familie van bruggen’ te maken. Bepaalde elementen uit dit ontwerp komen terug in de nieuwe en unieke ontwerpen voor de overige vier bruggen. 
De provincie Overijssel heeft het schetsontwerp voor de nieuwe brug Hoogenweg (in het kanaal Almelo-De Haandrik, bij Hardenberg) vastgesteld. In overleg met Het Oversticht, Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) en de gemeente Hardenberg heeft de provincie gekozen voor het ontwerp ‘De Loper’, een open, functioneel en eigentijds ontwerp, dat past in de omgeving. De nieuwe brug is onderdeel van het project ‘opwaardering kanaal Almelo-De Haandrik’, waarbij de provincie vijf bruggen vervangt om de doorvaart van grotere schepen mogelijk te maken. 
Met hun keuze bevestigen de betrokken organisaties de voorkeur die omwonenden en diverse plaatselijke belangenverenigingen (waaronder PB Beerzerveld Mariënberg) hebben uitgesproken. Ze kwalificeerden de schets als ‘sierlijk, speels en passend in het landschap’. Bovendien is in dit ontwerp rekening gehouden met de bocht die het kanaal bij Hoogenweg maakt. Voor het ontwerp van de nieuwe brug zijn in opdracht van de provincie Overijssel in totaal vier schetsontwerpen gemaakt door Jorge Moura, architect van ingenieursbureau Royal Haskoning. Het vastgesteld schetsontwerp vormt de basis om een voorlopig ontwerp te kunnen opstellen en uiteindelijke een definitief ontwerp. Deze verdere uitwerking vindt in het voorjaar van 2011 plaats. Een jaar later is de Hoogenwegbrug klaar. De kosten voor de brug worden geschat op 1,7 miljoen. Het hele project moet klaar zijn voor eind 2014.

 

Facebook Twitter