OranjeFeest Mariënberg, Beerze en Beerzerveld!

(Kanaaldorpen vieren feest van 27 t/m 29 augustus)
De dorpen Mariënberg, Beerzerveld en buurtschap Beerze mogen dan qua inwonersaantal klein zijn maar feesten kunnen ze als een uit de kluiten gewassen grote stad. Vanaf donderdag 27 augustus vindt namelijk op het parkeerterrein van voetbalvereniging Mariënberg, centraal gelegen tussen beide dorpen, het vijfjaarlijkse Oranjefeest plaatst. Dan trekken de dorpelingen alles uit de kast en slagen ze met vlag en wimpel.
Het Oranjecomité, bestaande uit Gerben Bouwhuis, Jan Hans, Carolien Stuut, Jeanette Muis, Carlien van der Veen, Marry van der Vegt, Anjo Roddenhof en Jan Hofstede hebben een zeer divers programma in elkaar gedraaid.

Donderdag is gereserveerd voor 55+ en komt het muzikale duo Tiz’Nix optreden. Herman Hutten en zijn compaan Henk de Lange brengen versjes van vrogger ten gehore en meezingen wordt van harte aanbevolen. Tevens is er een bingo.
’s Avonds is er de Oranje talentenshow vanaf 12 jaar. Iedereen mag zijn of haar kunsten op het podium vertonen. De lokale band the Attic zal tevens optreden.

Vrijdag 28 augustus zijn de basisscholen uit Beerzerveld en Mariënberg aan de beurt, de gehele dag worden ze vermaakt met allerlei spelletjes en springkussens.
Een groot Piratenfeest, met onder andere het populaire duo Harten 10 en Henk Wijngaard, sluit de vrijdagse activiteiten af. Het Hollandse feest begint om klokslag 20.30 uur.

Zaterdag 29 augustus is het alweer vroeg dag want dan staat één van de vijfjaarlijkse hoogtepunten op het programma. Namelijk de versierde optocht. Al maandenlang zijn de straten- en buurtverenigingen bezig om een zo originele mogelijk wagen te bouwen. Eerdere edities leert ons dat de kanaaldorpen flink wat creatievelingen herbergen.
Een nieuw onderdeel is de drakenbootrace die de traditionele zeskamp vervangt. Op het kanaal, recht tegenover de feestlocatie zal er ’s middsags gestreden om de felbegeerde DraakKanaal Trofee.
De waanzinnige top-40 band SESAM sluit zaterdagavond het Oranjefeest af en keert rond middernacht de rust weer terug in de drie dorpen.

Natuurlijk is elke avond tevens de mogelijkheid om de lichtroute te rijden, die zal worden aangegeven met bordjes. De start is bij het feestterrein aan de Westerweg. Maar men kan eigenlijk overal starten in Beerze, Beerzerveld of Mariënberg, want elke weg komt uut in Rome. Gewoon de route volgen die duidelijk zal worden aangegeven. Een voorzichtige rondgang leert ons al dat het rijden van de lichtroute zeker de moeite waard is.

Het enthousiaste oranjecomité heet u allen van harte welkom.
(AD)

Het Oranjecomité Beerze-Beerzerveld-Mariënberg draait vijfjaarlijks een programma in elkaar voor en met de bewoners van de kanaaldorpen.
De feesttent staat op het terrein van voetbalvereniging Mariënberg. Vanuit hier start ook de lichtroute langs de versierde straten op donder-, vrij- en zaterdagavond.

• Donderdag 27 augustus
14.00 uur : Middag voor de ouderen met Duo Tiz’Nix en bingo met leuke prijzen
19.30 uur : Talentenshow vanaf 12 jaar + optreden lokale band The Attic

• Vrijdag 28 augustus
vanaf 09.30 uur : feest voor de basisscholen
20.30 uur : Groot Piratenfeest met o.a. Harten10 en Henk Wijngaard

• Zaterdag 29 augustus
09.30 uur : Optocht met versierde wagens
13.30 uur : Drakenbootrace en optreden shantykoor de Moscoufieten
20.30 uur : Afsluitende feestavond met live de top40 band Sesam

Facebook Twitter