Oranjefeest 2020

Beste inwoners van Beerze, Beerzerveld en Mariënberg, zoals jullie weten is het Oranjebestuur al weer begonnen met het organiseren van het Oranjefeest wat aankomende jaar weer gepland staat.
Bij deze, delen wij alvast het één en ander met u van wat er staat te gebeuren met het Oranjefeest. Én een aantal belangrijke mededelingen over de activiteiten, zodat u goed geïnformeerd bent en het feest goed verloopt.
Van woensdag 26 augustus t/m zaterdag 29 augustus staan Mariënberg, Beerzerveld en Beerze in het teken van het Oranjefeest.
Natuurlijk zal er tijdens het Oranjefeest ook weer een lichtroute opgesteld worden…hier gaan we nog even over denken hoe die route gereden moet worden.
Maar we kunnen al wel vast verklappen dat op dinsdagavond 25 augustus de lichtroute gereden wordt door de jury en dan dus de straatversiering klaar moet zijn. We zullen dan na 20 u rond gaan rijden met de jury.

We starten op woensdagmiddag 26 augustus.
Vanaf 13.30-16.00: Kindermiddag, voor alle basisschoolleerlingen uit de 3 dorpen.
Wat we gaan doen, wordt nog nader bepaald, maar houdt deze datum alvast gereserveerd voor de kids.
Avond: 19.00u-00.30u: BBM leeft!
Dit is een soort beursavond van hobbyisten /bedrijven/kleine bedrijven/verenigingen/stichtingen …om zich te promoten, voor te stellen…of om reclame te maken. Dit alles in een gezellig ingerichte tent met stands, modeshow enz. Er zal natuurlijk ook muziek van de DJ en een bandje aanwezig zijn om er een gezellige avond van te maken.
Ken je iemand die deze avond er met een stand zou willen staan…geef het aan ons door ….Het kost in ieder geval niets om er met een standje te gaan staan…..Via facebook ,sociale media wordt er straks nog wel meer aandacht aan besteed……

Donderdag 27 augustus:
Avond: 19.30 uur -00.30u Een Bingo voor iedereen. Met mooie prijzen.
De Bingo wordt gepresenteerd door J. Dankelman. Aansluitend zal de DJ de avond afsluiten.
En mogen gerust de voetjes van de vloer.

Vrijdag 28 augustus:
Middag 13.30-16.30 uur.
Seniorenmiddag, voor iedereen die het leuk vindt…
We hebben een optreden van de Sjompiesingers uit Gramsbergen en dit wordt afgewisseld met een conferencier Karel van de Kate. Het beloofd een gezellige middag te worden.
Avond: 20.00 -01.30 uur Een Nederlandstalige muziekavond met optredens van Martin Dams, Henk Wijngaard en als afsluiter de Beatcrooks. Voor iedereen wat wils…Ook de DJ zal zijn plaatjes draaien.

Zaterdag 29 augustus:
Ochtend: 9.30 uur -12.00 uur de Optocht door Beerzerveld, Beerze en Mariënberg.
Opstellen vanaf 8.45 uur. Waarschijnlijk aan de Knolsdijk .We gaan ook echt rijden om 9.30 uur !!!!!
Route wordt ook nog nader bepaald en bekend gemaakt. Verderop in deze brief vindt je nog een aantal richtlijnen betreffende de optocht.
Middag 13.30-18.30uur Een spelmiddag, hieraan mogen per team 8 personen meedoen. Waaronder minimaal 2 dames. Graag hiervoor opgeven met je groep of straat of je hieraan mee wil doen. Dit kan via het mailadres: oranjefeest2020@hotmail.com
Omstreeks 17.00 uur zal dan een optreden van Orlando Uilenwerf (zwarte jannes) zijn.
Ook zal deze middag de prijsuitreiking van het Oranjefeest zijn. Dus ook voor de straatversiering, versierde wagens en de spelmiddag. Voor de kinderen wordt er ook voor vertier gezorgd op het feestterrein, zodat iedereen jong en oud samen feest kan vieren deze middag.
Avond: 20.30-02.00 uur: We sluiten het Oranjefeest af met een knallende feestavond met een DJ en de band “Crystal Dream”
Dat was het programma zoals het in grote lijnen eruit komt te zien.

Nu nog enkele officiële mededelingen omtrent het Oranjefeest.
Maak deze ook kenbaar onder jullie straat bewoners, buurtvereniging en in de jongerengroepen.
Voor de straat versiering en de versierde wagens is er geen thema …iedereen is dus vrij om zelf een thema te bedenken.
Willen jullie doorgeven waar de versierde wagen gestald staat en waar en op welke avond we kunnen komen kijken om te zien of de wagen zelf gemaakt wordt …Dit i.v.m. de jurering, je begrijpt als er een wagen gekocht wordt en her en der wat opgepimpt wordt, deze niet volledig mee doet voor de prijzen….als van een wagen die volledig zelf gemaakt is.
Je kan dit doorgeven via het mailadres: oranjefeest2020@hotmail.com
Er mag absoluut geen alcohol gedronken en geschonken worden op de versierde wagens tijdens de optocht. Dit geldt ook voor de bestuurder van het voertuig dat de wagen trekt.
We gaan als bestuur hier ook op controleren…indien er toch alcohol gedronken wordt, of alcohol aanwezig is op de wagen, doe je ook niet mee voor de prijzen, hoe mooi de wagen ook is!!
Elke groep/straat of buurtvereniging is zelf verantwoordelijk voor de aansprakelijkheidsverzekeringen. Wij als Oranjefeest bestuur dragen hiervoor geen verantwoording. Dit geldt ook voor deelname aan de optocht.
Het trekkende voertuig, dient aan de wettelijke eisen te voldoen (deugdelijke verlichting en spiegels enz.) en verzekerd te zijn en dient bestuurd te worden door iemand van 18 jaar of ouder, die in bezit is van een rijbewijs.
Indien er kinderen op de versierde wagens aanwezig zijn, dient deze wagen voorzien te zijn van deugdelijke relingen, waardoor kinderen beschermd worden om van de kar te vallen.
Tijdens de optocht dienen de aanwijzingen van het bestuur en begeleiding van de optocht te allen tijde opgevolgd te worden.
Hoogte van de versierde wagen: Onder de 3.80 meter blijven.
Breedte van de versierde wagen: Niet meer dan 3.50 meter breed.
Straat versiering: Hoogte minimaal 4.50 meter hoog als het voor versiering over(boven) de doorgaande weg betreft.
Verkeersborden en lichtpunten moeten zichtbaar blijven.
Tot zover de berichtgeving van het Oranjebestuur en tot ziens op het Oranjefeest BBM 2020.
Veel plezier tijdens de voorbereidingen!

 

Facebook Twitter