Omgevingsvisie Bijeenkomst

Gemeente Ommen is gestart met de Omgevingsvisie. Dit hebben we de afgelopen tijd via verschillende media en kanalen bekend gemaakt. De omgevingsvisie gaat over belangrijke thema’s, doelen en uitdagingen voor de periode van nu tot  2040. Hoe ziet de gemeente Ommen er in 2040 uit? Wat is hetzelfde gebleven? Wat is veranderd?

Activiteiten Omgevingsvisie
Een goede omgevingsvisie kunnen en willen wij niet alleen maken. We hebben de inbreng van inwoners, ondernemers, partners, verenigingen, etc. nodig om belangrijke keuzes voort onze gezamenlijke toekomst te maken. Als Plaatselijk Belang zijn jullie daarin een belangrijke schakel. Op www.ommen.nl/jouwtoekomst staat welke activiteiten we organiseren om met elkaar in gesprek te gaan en de inbreng op te halen. De afgelopen week hebben we, met behulp van een originele ANWB-praatpaal, op verschillende locaties met inwoners gesproken. Ook staat er al een vragenlijst online. In deze vragenlijst kan iedereen aangeven welke thema’s voor hem of haar belangrijk zijn om te bespreken.

Bijeenkomsten
De thema’s die opgehaald worden tijdens de gesprekken op straat en uit de vragenlijst zijn belangrijke input voor vijf bijeenkomsten in maart. Dit zijn interactieve werkbijeenkomsten, waarbij we met elkaar bespreken welke thema’s belangrijk zijn voor de toekomst en waarom. De bijeenkomsten worden op verschillende plekken in de gemeente georganiseerd. Iedereen is welkom en wij hopen dan ook zoveel mogelijk mensen te spreken. Als Plaatselijk Belang weten jullie goed wat er speelt. Daarom nodigen wij jullie hierbij persoonlijk uit. Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via onze website www.ommen.nl/jouwtoekomst. Daar is ook meer informatie te vinden. Ter info is er als bijlage een flyer over de bijeenkomsten.

Telefonisch contact
De komende weken nemen wij contact op met ieder Plaatselijk Belang over deze bijeenkomsten. We willen jullie dan vragen om alvast na te denken over welke thema’s voor jullie omgeving belangrijk zijn, op weg naar 2040. Ook willen we jullie vragen om een kleine rol te spelen in het bekend maken van deze bijeenkomsten. Dit zullen wij telefonisch verder uitleggen.

De verschillende bijeenkomsten vinden plaats op de volgende momenten en locaties:

De tijden op alle locaties zijn: 19:30-21:30 uur (19:00 uur inloop)

Dinsdag 3 maart 2020
Hoogengraven – Restaurant Bootsman

Woensdag 4 maart 2020
Beerzerveld – Hotel Café Restaurant Beerzerveld

Woensdag 11 maart 2020
Ommen – Gemeentehuis

Maandag 16 maart 2020
Lemele – Zaal Dijk

Maandag 18 maart 2020
Witharen – Gebouw Irene

Facebook Twitter