Nieuws

===================================================================

OPZETTEN RUILBIBLIOTHEEK KULTURHUS BEERZERVELD

Een bibliotheek waar je geen boeken leent tegen betaling, maar waar je gratis je eigen boek inruilt tegen een ander boek uit de bibliotheek. Dat is het idee achter de „Ruilbibliotheek“. Zo ontstaat er dus een steeds wisselende collectie boeken. Dit is een initiatief dat de aktiviteitencommissie van Kultûrhus ‘t saMENSpel de komende tijd vorm wil gaan geven.

RUILBIBLIOTHEEK: ‘EEN BOEK VOOR EEN BOEK‘
Om te kunnen starten met een mooie en veelzijdige collectie boeken wordt de bewoners van Beerzerveld gevraagd om eens de boekenkast langs te lopen of in de dozen op zolder te kijken. Daar staan vast veel boeken te verstoffen waar een ander nog veel leesplezier aan kan beleven. Alle soorten boeken in alle genres zijn welkom, van streekromans tot kinderboeken, en van kookboeken tot thrillers. De boeken moeten natuurlijk wel in goede staat zijn. Naast boeken zijn ook recente tijdschriften welkom. De ruilbibliotheek komt in het Denkhuus, de kleine zaal van het Kultûrhus. Het is de bedoeling dat er een aantal vaste ruilmomenten per week komt waarop de ruilbibliotheek geopend is. In het Denkhuus staat een grote leestafel, zodat er onder het genot van een kop koffie, alvast even gebladerd en gelezen of bijgepraat kan worden. Daardoor wordt het niet alleen een boekenruilmoment, maar ook een gelegenheid tot ontmoeten. Bij het ruilen van boeken is het zoveel mogelijk de bedoeling om boeken uit een zelfde categorie tegen elkaar te ruilen, zodat het aanbod zo breed mogelijk blijft. Hierbij meteen ook een oproep voor een aantal vrijwilligers die tijdens de openingsuren een oogje in ’t zeil kunnen houden, zorgen dat alles netjes blijft en vragen van bezoekers kunnen beantwoorden.

INLEVERMOMENTEN
Er zijn twee dagen vastgesteld waarop boeken bij het kultûrhus ingeleverd kunnen worden: donderdag 19 februari tussen 19.30 en 20.30 uur en zaterdag 21 februari tussen 11.00 en 12.00 uur. Als u op die momenten verhinderd bent en toch boeken wilt aanleveren, of als u zich wilt aanmelden als vrijwilliger om de bibliotheek tijdens openingsuren te bemannen kunt u contact opnemen met: Bertine Koelman en Henk van Dasselaar, daskoel@online.nl of Jacky Wolters, jackywolters@gmail.com

===================================================================

ZORGACCENT THUISZORG IN BEERZERVELD
Vanaf januari 2014 is het ZorgAccent Thuiszorg Wijkteam Geerdijk-Beerzerveld een vertrouwd gezicht in Beerzerveld. De aanwezigheid van dit thuiszorgteam hangt nauw samen met de komst van het Kultûrhus in Beerzerveld. Het Kultûrhus wordt 21 december opengesteld voor belangstellenden en bewoners. Door het organiseren van spreekuren en informatiemiddagen in het Kultûrhus hoopt het thuiszorgteam op een laagdrempelige manier in contact te komen met bewoners van Beerzerveld.

INFORMATIEVE ACTIVITEITEN EN SPREEKUUR
Uiteraard blijft het ZorgAccent Thuiszorg Wijkteam Geerdijk-Beerzerveld ook na de opening een vertrouwd gezicht in het dorp. Het team dat als thuisbasis Geerdijk heeft, wil de bewoners van Beerzerveld graag zo goed mogelijk van dienst te zijn. Daarom zullen zij eenmaal per week aanwezig zijn in de hal van het Kultûrhus. Vaak zal dit op een moment zijn dat er een activiteit wordt georganiseerd in Het Kultûrhus. Bewoners van Beerzerveld kunnen met alle vragen omtrent persoonlijke zorg of huishoudelijke hulp aan huis, personenalarmering, het lenen van hulpmiddelen terecht bij het thuiszorgteam. Ook zal het team een afwisselend programma aan informatie aanbieden met iedere keer een ander onderwerp, zoals over voeding, hulpmiddelen of een rollator check. Informatie over het programma en de tijdstippen van aanwezigheid worden bekendgemaakt op het informatiebord in de hal. Buiten deze spreekuren is het thuiszorgteam voor informatie bereikbaar op 06-12086499

===================================================================

ACTIVITEITEN IN KULTÛRHUS  ‘t saMENSpel BEERZERVELD

Inmiddels staat het Kulturhus ’t SaMENSpel alweer drie maanden in Beerzerveld. Een prachtig gebouw waar we met recht trots op mogen zijn. Een gebouw dat van ons allemaal is en laten we daar ook volop gebruik van maken. Er is van alles mogelijk en alle faciliteiten, zoals ook wifi, zijn aanwezig. Er wordt al gebruik gemaakt door o.a. de Broederband, Zorgaccent, Landstede, de Pallegarste en Mabeco maar er is nog ruimte genoeg voor iedereen. Wil je een klaverjasavond organiseren? Of een keer een bloemschikavond? Wellicht met een groep een film kijken? Een verjaardag of jubileum vieren? Een cursus geven? Het kan allemaal in het Kultûrhus. Heb je een leuk idee voor een activiteit voor een bepaalde doelgroep neem dan contact op met Henk van Dasselaar (daskoel@online.nl) of Jacky Wolters (jackywolters@hetnet.nl) van de activiteitencommissie. Dan kunnen we dat samen organiseren.
Wil je zelf een feestje geven of een vergadering houden, dan kan dat natuurlijk ook. Inwoners van Beerzerveld en Mariënberg hebben de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief de zalen van het Kultûrhus af te huren. Heb je een wat grotere ruimte nodig, bijvoorbeeld voor een feestje, dan is de Tubazaal (huur € 50,- per dagdeel) zeer geschikt en voor een vergadering is de kleine zaal, het Denkhuus (huur € 25,00 per dagdeel), een mooie ruimte.
De beheerders zijn Ben en Ali Prins en zijn te bereiken via benaliprins@hotmail.com of via de telefoon 0523-251364. Je kunt met hen contact opnemen om een ruimte reserveren.

Facebook Twitter