Consultatiebureau Beerzerveld Sluit 1 Januari 2014

Eind vorig jaar hebben de gemeentebesturen van Ommen en Hardenberg ingestemd met de overdracht van de jeugdgezondheidszorg 0-4 jarigen van Carinova naar de GGD IJsselland. Voor de overdracht is een Ondernemingsplan opgesteld. Dit plan gaat uit van een tweetal pijlers: meer risicogericht werken en het concentreren van de consultatiebureaus. Dit betekent dat in Hardenberg terug wordt ggaan van 6 naar 2 consultatiebureaus (Hardenberg en Dedemsvaart) en in Ommen van 2 naar 1 (in kern Ommen).

VANAF 1 JANUARI NAAR BUREAU CENTRUM JEUGD EN GEZIN IN OMMEN
Op 1 januari a.s. worden de eerste twee bureaus (Beerzerveld en Gramsbergen) gesloten. De bezoekers van deze consultatiebureaus zijn door de GGD geïnformeerd via een brief (hier te downloaden) en via posters/flyers op deze bureaus. Vanaf die datum kunnen de ouders uit Beerzerveld voor de zorg van hun kind(eren) terecht bij het consultatiebureau aan de Jonkheer van Nahuysstraat 66 in Ommen. Dit is de locatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Ommen. Door te kiezen voor één locatie voor het consultatiebureau is het mogelijk de werkzaamheden slimmer te organiseren. Voordeel is dat er voor ouders ruimere openingstijden ontstaan, waardoor bezoeken aan het consultatiebureau makkelijker te plannen zijn.

INLOOPSPREEKUUR BIJ PEUTERSPEELZAAL ’t ELZENHOFJE MARIËNBERG
Het consultatiebureau is niet de enige plek waar u terecht kunt met vragen over uw kind. Medewerkers van het CJG zijn actief op allerlei plekken in de gemeente en werken samen met bijvoorbeeld kinderopvang en peuterspeelzaal om te helpen bij een goede start voor ieder kind. Zo wordt regelmatig een inloopspreekuur gehouden bij peuterspeelzaal Het Elzenhofje in Mariënberg.

Facebook Twitter