Beperkt Strooien In Beerzerveld En Mariënberg

Zowel de gemeente Ommen als Hardenberg beperken de gladheidbestrijding voorlopig tot de doorgaande wegen en doorgaande fietspaden. In verband met de vroege intreding van de winter is de laatste weken veel zout gestrooid. Zij benadrukken beide dat momenteel nog geen tekort aan strooizout is, maar willen voorkomen dat later deze winter dit alsnog ontstaat.
De gemeentes richten zich nu op het sneeuw- en ijsvrij maken van de doorgaande wegen en fietspaden en strooit niet langer in de woonstraten en plattelandswegen buiten de preventieve strooiroute. De gemeente adviseert automobilisten om, ook op wegen waar wel gestrooid is, rekening met de weersomstandigheden te houden.
Wanneer de weerssituatie en de situatie op de wegen daar aanleiding toe geeft worden de verharde wegen en fietspaden in de ‘eerste strooiroute’ preventief gestrooid. Alle overige wegen worden in de ‘tweede strooiroute’ pas gestrooid als zich extreme winterse weersomstandigheden voordoen zoals langdurige sneeuwval of ijzel en als de eerste strooiroute onder controle is te houden.

Facebook Twitter